Day trip from Ribe: Legoland

IMGP0546

Some of the 60 million LEGO Bricks in Legoland Miniland are turned into the Ribe Cathedral

Legoland is without doubt the biggest tourist attraction in southern part of Denmark. And you will notice if you visit Legoland doing high season. Be prepared for crowds and long lines at each activity.

Fortunately Legoland is much more than the activities. Miniland is where it all started and is still a big and important part of Legoland. 60 million LEGO bricks are turned into an amazing Miniland with places from around the world.

One day in Legoland is easily spent and if it’s you first time you should plan to arrive from the morning. If you are only going to explore the Miniland if could be an idea to go late in the afternoon/evening where many families are leaving again.

You can bring your own food or buy it at the many fast food restaurants.

Crowds or no crowds Legoland is a must for every tourist. Legoland opens for a new season this weekend the 23. Of March.

It’s easy to find – just go to Billund and you will find directions everywhere. It’s about 45-60 min. drive from Ribe.

http://www.legoland.dk/en/

—————————————————————————————————

Legoland er uden tvivl den største turist attraktion in Syddanmark. Og det finder du hurtigt ud af, hvis du besøger Legoland i højsæsonen. Vær forberedt på mange mennesker og køer ved vær aktivitet.

Heldigvis er Legoland meget mere end aktiviteterne. Miniland er stedet for det hele startede og er stadigvæk en vigtig del af Legoland. 60 millioner LEGO klodser er omdannet til et stort imponerende Miniland med forskellige steder rundt om i Verden.

Man bruger hurtigt en dag i Legoland og hvis det er dit første besøg bør du planlægge at ankomme fra morgenstunden. Hvis du bare skal kigge dig omkring i Miniland kan det godt være en god ide at ankomme sidst på eftermiddagen/aften hvor mange familier tager hjem.

Man kan medbringe sin egen mad eller købe de i de mange fast food restauranter.

Mange mennesker eller ej Legoland er et must for alle turrister. Legoland åbner en ny sæson denne weekend d. 23. marts.

Det er nemt at finde – bare kør til Billund og du vil finde skilte alle steder. Det tager omkring 45-60 minutter at køre fra Ribe.

http://www.legoland.dk/