29. april

1580: Forpagter af Kongens Mølle, Hans Jacobsen Møller anklaget for uorden i Ribe Domkirke. Mølleren fra Kongens Mølle, hvor Frislusen er i dag, er flere gange blevet taget på fersk gerne med Tjenestepige, Karen Pedersdatter i Biskop Ivers Stol. Hans Møller bliver fængslet på Riberhus Slot. Dommen kendes ikke, men mølleren levede i mange år efter hændelsen

1926: Forulykket rutebil på Damvej Rutebilen, der kørte ruten Arnum-Spandet-Ribe, forulykkede på Damvej den 29.4. 1926. Ved uheldet blev den 25-årige bankassistent Anna Kristine Weiss Jørgensen påkørt og dræbt af rutebilen, da hun var på vej til sin bopæl på Damvej.

1959: Bispegades skole med 400 elever og lærere er traditionen tro ude i Plantagen og hilse på bøgen. Afholdes hvert år

1960: Stor udvidelse på Ribe Jernstøberi

1967: Biografen viser den nye OG den gamle Ribe film Aftens program byder også på farvefilmen Manden fra Istanbul med Horst Buchholz og Sylvia Koscina

2013: Efter fire ugers lærer lockout, åbner folkeskolerne igen – her med flag og rød løber for lærerne på Nørremarkskolen.

IMGP1296

Fire ugers lærer lockout’en er slut og Nørremarkskolen har hejst flaget. 29. april 2013

Post navigation