Tilbageblik: Renovering af Mariatårnet blev næsten 20 gange dyrere en forventet

26. juni 2000 Ritzaus Bureau

Forventede udgifter på 125.000 kr. til restaurering af Mariatårnet i Ribe Domkirke bliver i stedet mindst på 2,3 mio. kr. Utætheder i kobbertaget på det 100 år gamle tårn er årsag til, at der er rejst et 42 meter højt stillads op ad tårnet. – Desværre har det vist sig, at ved en tidligere reparation af taget er der blevet benyttet jernsøm. Disse søm er rustet og har udvidet sig. Taget har derfor løftet sig, og der er sket betydelige skader på tagkonstruktionen, siger kirkeværge Tage Rosenstand.

Under opstillingen af stilladset er det desuden opdaget, at erosionen på tufstenene, som tårnet er bygget af, er betydeligt værre, end man kan se fra jorden. Derfor er det besluttet også at få disse renoveret eller udskiftet, oplyser kirkeværgen. Han anslår, at renoveringen nu efter de nye ubehagelige overraskelser løber op i mindst 2,3 mio. kr. Pengene lånes af stiftsmidlerne. Restaureringen kommer til at vare omkring tre måneder.