Tilbageblik: 16. September 2006; Ribe skal have en erstatning

JydskeVestkysen 16. september 2006

Seminarielukning: Skal læreruddannelsen flyttes til Esbjerg, skal alle kræfter lægges i for at kompensere Ribe, siger folketingsmedlem.

– Når de ansvarlige frem til, at læreruddannelsen skal flyttes til Esbjerg, skal alle kræfter lægges i for at tilgodese Ribe med andre aktiviteter.

Sådan siger folketingsmedlem Kim Mortensen (S), Esbjerg, efter de sidste dages debat omkring læreruddannelsens fremtid.

Kim Mortensen siger videre, at han ikke har specielle ønsker om at blande sig i en lokalpolitisk debat mellem Ribe og Esbjerg.

– Bestyrelsesformanden for CVU Vest, Flemming Bay Jensen, har rejst en diskussion om placeringen af læreruddannelsens fysiske placering. Det er en intern diskussion, der føres i bestyrelsen i CVU Vest og i første omgang er det også der og ikke i Folketinget, den diskussion hører hjemme.

– For ligesom bestyrelserne i en række andre uddannelsesinstitutioner er også bestyrelsen i CVU Vest naturligvis nødt til at forholde sig til, at regeringen i øjeblikket er ved at gennemføre en stor reform af CVU strukturen.

– Socialdemokratiet har meddelt regeringen, at vi gerne indgår en aftale om den fremtidige struktur, men at betingelserne blandt andet er, at der skal være en professionshøjskole med adresse i Esbjerg.

– Hvorvidt CVU Vests bestyrelse når frem til, at en fremtidssikring af læreruddannelsen i det vestjyske område kræver, at man samler de studerende i et uddannelsesmiljø under ét tag, eller om man kan fremtidssikre læreruddannelsen ved at fastholde uddannelserne adskilt på forskellige adresser, skal jeg ikke blande mig i. Jeg har blot et ønske og en forventning om, at den ansvarlige bestyrelse og ledelse på CVU Vest kan leve op til de krav der stilles og fremtidssikrer uddannelserne i Vestjylland, siger Kim Mortensen.