Tilbageblik: Ribe seværdighed stjålet

Vestkysten skrev d. 5. september 1986:

Klase af druer stjålet

Et usædvanligt frækt og kedeligt tyveri har fundet sted fra Provinsbanken i Ribe. Tyveriet gælder den dueklase, Provinsbanken har hængende på bankens bygning på hjørnet af Sortebrødregade og Overdammen.

Klasen er lavet i drejet træ og med blade af bladguld. I rene kontanter er klasen ikke mange penge værd, men dens affektionsværdi og værdi for byen er ubetalelig. Klasen er en af Ribes såkaldte seværdigheder.

Hvor gammel klasen er, er der ingen der ved, men den strammer formentligt helt tilbage til den tid, hvor bygningen var købmands- og vingård.
-Der er ingen tvivl om at tyvene har haft noget at stå på, da de skulle fjerne den. Vi er bange for, at klasen ligger smidt et eller andet sted, og derfor vil vi gerne have et praj fra nogle, der har set den, siger direktør Egon Korntved.

Klasen blev for få år siden sat i stand for flere tusinde kroner.

Drue klasen ses ude til venstre i billedet