Skomagerslippe 3

Vestkysten, desværre udateret

Vi har ikke ændret bevaringspolitikken

Vi vil gerne se på sagen igen, siger formanden for byplanudvalget

Der har i den seneste tid været ført en heftig diskussion vedrørende opførelsen af et moderne hus i Skomagerslippe i den gamle bydel i Ribe, og mange har undret sig over, hvordan man har kunnet give tilladelse til et sådant byggeri.

På VESTKYSTENSs henvendelse siger formanden for Ribe byråds byplanudvalg, gårdejer Chr. Christensen, Høgsbro, at ejeren har et berettigt krav på at få opfør et hus på sin grund, også selv om denne grund er beliggende i den gamle bydel i Ribe. Og det er vist for meget at forlange, at vedkommende ligefrem skulle lade opføre et middelalderligt hus i dag. Det ville være lidt mærkeligt. Vi har virkelig forsøgt at få det til at falde så godt ind i gadebilledet, som det nu har været muligt med et nyt hus.

– Jeg synes det er uberettiget at fordømme opførelsen af dette hus, før det er helt færdigt, og vi har virkelig forsøgt at give huset et udseende, så det faldt ind i gadebilledet, men det kan man blot ikke se, før huset er helt færdigt, forsatte Chr. Christensen.

– Vi har ikke foretaget en kursændring i vores bevaringspolitik, som det har været fremført, det har absolut ikke været tilfældet, men vi vil da gerne se på sagen igen ved næste byplanudvalgsmøde, men jeg vil gerne poientere, at vi virkelig har forsøgt at få huset til at passe ind i omgivelserne, siger Chr. Christensen. (Mere tekst mellem billederne)

Det var køer der prægede billedet, da Bentson tog dette foto i 1903. Gengivet med tak til Sydvestjyske Museer

Hugo Mathiessen 1917

Billedet er desværre udateret. Men taget af Hans Henrik Engqvist i forbindelse med udarbejdelsen af bevaringsplanen for Ribe, der udkom i 1969. Vi er sidst i 50’erne – start 60’erne.

Den omdiskuterede nyopførte villa. Sikkert midt 60’erne. Huset brændte i 1993 Foto: Hans Henrik Engqvist

De nye hus på Skomagerslippe 3, blev bygget i 1994 og kan i øjeblikket købes for 3,5 millioner kroner. Foto: Home’s salgsside