Dagens Ribe Krønike: 28.10.2017

Et træskibsværft vil krone det maritime Ribe

– Det er et rigtig fint projekt, men vi har nogle planmæssige udfordringer, som vi skal have løst, inden vi kan gå i gang. Projektet passer fint ind i at tydeliggøre Ribes maritime profil, og det vil være et stort plus for byen, sagde den afgående Borgmester Johnny Søtrup til Ugeavisen i februar 2015.

Dengang mærkede Oldermand Preben Glud ifølge samme avis stor opbakning og håbede på, at byggeriet ville kunne komme i gang allerede i 2016.

Nu er 2017 snart slut og Preben Glud er ikke længere helt så optimistisk. Som han ser det, så har forvaltningen hos Esbjerg Kommune opgivet på forhånd. Præcis som det skete med ideen om at få Ribe på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Det kunne være godt at høre, hvad undskyldningerne er denne gang. Det synes nemlig ikke at være økonomien der bremser dette geniale initiativ.

Så hvorfor er vi ikke allerede i gang??

Sådan er det ideen at Træskibsværftet skal se ud

Ribe Roklub vil få værftet som nabo