8. september

1507: I anledning af Maria’s fødselsdag, giver dronning Christine gråbrødrene i Ribe brød

1960: Forfatter Kjeld Abell fortæller i et tv program om sin barndomstid i Ribe. Kjeld Abell er født i Bejers gård og søn af afdøde adjunkt P.F. Abell. Fortalte om sin barndomstid i byen omkring år 1900. Som dreng var han ved at drukne i et høl i stampemølleåen, samme skæbne havde Delas ko lidt. Kjeld blev dog reddet. Barndomstiden bød på storegade med køer, slipperne og de rumlende vogne. doktor Vilandt ned gennem Bredeslippe iført grå diplomat. Madam Clausen, slagterens kone, der kom med kød i hjemmene. Kjeld Abell beretter om stor ulighed i datidens Ribe og at man kunne genkende folks status på lugten. Kjeld Abell husker sin barnlige rædsel, da han, støttende til Frandsens hus, så den første bil i Ribe.

1969: Byrådet indstiller, at den nye vuggestue, Seminarievej 25 får navet Engbo. Forslaget er indsendt af plejerske fru Inge Nielsen, Obbekærvej 13

1977: Foto af den del af Hotel Munken, der går langs Dagmarsgade. Hvor Den Sorte Broder tidligere hørte til. Keramikeren Allis Edel har lejet lokalerne. Planen er at drive forretning her og beholde forretningen på Overdammen. Muligvis indrette pottemagerværksted bag i lokalerne

1977: K.G. Johansson, leder af Ribe kriminalpoliti, 60 år

1977: Skår af støbekar findes i haven til amtmandens bolig i Puggaardsgade 7. Menes at bekræfte, at der i hvert fald har ligget et bronzestøberværksted i haven. Dette omkring slutningen af 1400-tallet

1986: Heksespillet gav 70.000,- kr. Pengene gives til Antikvarisk Selskab

1926: Ansgarfesten i anledning af 1100-året for Angars ankomst: Billeder fra festen her

Ansgarfesten 8. september 1926. Fotokilde: Torben Hestehave