9. april

1940: Besættelse – A. Z. Thiim personlige beretning kan læses her: http://ribe.nu/?p=19041

1958: Mandøs gamle mejeri skal flyttes til Hjerl hede Et af landets ældste mejerier fra 1887 skal brydes ned og genopføres på friluftsmuseet Hjerl hede

1959: Morsomt 9. april minde En lille solstrålefortælling, som fandt sted d. 9. april 1940 og overværet af tømrermester Gorg Peters, der fortalte den i et selskab forleden. Efter at yske flyvere allerede fra 5-tiden om morgenen havde overfløjet byen, kom de første tyske biler og motorcykler ved 9-tiden og ved Sønderport stod blandt så mange andre to ældre damer fra Gravsgade og var dybt rystede, mens de diskuterede, hvad der nu ville ske. – Det er jo frygteligt sagde den ene af damerne. – Ja, hvad mon der vil ske med vort land og os, sagde dan anden. – Ja, sagde den første, det ville nu aldrig være sket, dersom gamle Stockholm Simonsen havde levet! Til orientering til de nyere slægtled skal noteres, at Stockholm var gymnastiklærer på Ribe Katedralskole. Han var en gæv mand der også var danselærer og skattet løjtnant for den gamle borgervæbning. Hitler havde næppe indtaget Ribe, hvis han havde været i live, går det spøjse minde på.

1969: Foto af unge mennesker på toppen af taget til de underjordiske toiletter i starten af Skibbroen Toiletterne omtales som den underjordiske. Parkeringssituationen omtales også med: Som det fremgår af billedet, er der 35-40 parkerede biler på Skibbroen, trods 60-70 frie parkeringspladser på pladsen ved Hovedengen

1969: Ingen rutesejlads til Ribe Kammersluse Tilslutningen er for ringe siger fhv. fisker Johan Poulsen, der har haft ruten i 45 år. Den væsentligste årsag er, at skoleklasserne udebliver. Johan Poulsen mener det er muligheden for at tage turen i bil, der er årsag til den ringe tilslutning

1991: Seminarievej 4-8 navngives Semi Centeret

1991: Ønske om permanent gågade i sommerhalvåret Indstilles af et enigt teknisk udvalg

2016: August Kruse Petersen, skolelærer og kunstner dør, 66 år gammel Født i Ribe i 1949 og uddannet på seminariet. Primus motor i Ribes gamle jazzklub

Post navigation