22. maj

1654: Hisorieograf Peder Terpager bliver født i Ribe Boede blandt andet i Mellemdammen 18, hvoraf navnet Terpagers Gård stammer. Også senere kaldet Clausens Gård

1701: Jørgen Nielsen Seerup, rektor, dør Søn af magister Niels Jørgensen Seerup. Var også lægekyndig og blev kaldt til København under Christian Vs sygdom

1943: Den tyske værnemagt kræver 3 maskingeværstandpladser gravet ned i slotsbanken Efter indberetning fra Redaktør Willemoës til Nationalmuseet og Ribe Amts Fredningsvæsen, lover værnemagten ikke at grave yderligere. Dette overholdes ikke

1955: Chauffør Svend Jepsen, Ringbilerne har købt politikontorer i Korsbrødregade Køber bygningen af restauratør Koed, Højskolehjemmet. Overtagelsen sker 1. maj

1958: Ribe Katedralskole kan ikke optage alle kvalificerede ansøgere Ribe Katedralskole mærker, at der er store årgange. 139 aspiranter har ansøgt og rektor Vestergaard oplyser, at ikke alle kvalificerede kan optages, grundet pladsmangel

1963: Ribes førtse supermarked åbner, Sct. Nicolajgade 12 Det tidligere hus på Sct. Nicolajgade 12 var ejet af rentier Anna Mørch. Huset blev revet ned. Bygningerne der husede Ribes første supermarked findes heller ikke mere.

1973: Ribe Folkebibliotek indvier udvidelsen i Saltgade

1990: Hotel Dagmar får forlænget tilladelse til pavillonen til udeserveringen Pavillonen har ellers været genstand for en del debat. Den er grim og passer dårligt ind, men er også baggrunden for aktivitet på Torvet og giver mulighed for udeservering

1994: Højgravid kvinde bliver voldtaget i eget hjem 24 årig mand tilstår senere

solnedgangen over Skibbroen 22. maj 2017

Post navigation