12. juli

1522: Kong Christian 2. tillader borgerne i Ribe imod ordinansen af 10. febr. 1521 om landkøb at handle med bønderne i Aalborg len, Vendsyssel og over hele Ribe stift, dog med forbehold af de borgerne i Varde indrømmede rettigheder

1712: Else Margrethe Terpager frasiger sig sin arv. Datter af Niels Knudsen, driftig handelsmand. Niels Knudsen fik i sit 2. ægteskab med Anne Terpager, Else Margrethe. Else Margrethe og Anne frasiger sig arven efter den driftige handelsmand. Arven tilgår herefter stedsønnen Anders Hansen (Mahler)

1956: Flaskemine fundet ved Ribe Kammersluse. Bringes til Esbjerg, hvor den bringes til sprængning

1959: Vognmand Svend og Ellen Jepsen, Korsbrødregade, Sølvbryllup. Selvstændig vognmand

2019: Arkæologer finder jernalderlandsby. I forbindelse med udvidelsen af Plantagevej, finder arkæalogerne en jernalderby i Ribe Plantage. Byen spreder sig under Plantagevej og mod Ribe Nørremark. Troels Bo Jensen udtaler, at byen kan fortælle om Ribe før år 710

Post navigation