11. juli

1572: Niels Ibsen og hustru Karen Nielskone trues med livsstraf til at leve om ægtefolk Niels Ibsen, søn af Ib Skinder og bror til skrædder Anders Ibsen. Ægteskabet er ulykkeligt og til fortørnelse. De trues begge af bytinget til at leve som ægtefolk, ellers vil de blive dømt med en livsstraf. Det fremgår ikke, hvilken.

1864: Poststempel med Ripen. Danmark har tabt krigen til Tyskland og mange tror den nye grænse kommer til at gå ved Kongeåen inkl. Ribe. Fra d. 11. juli til d. 15. september 1864 findes der poststempler med det tyske kaldenavn for Ribe – Ripen. Den endelige grænse kom til at gå syd om Ribe

1958: Stærk kritik af betaling af entre for adgang til Ribe Domkirke Rejses af den engelske journalist og fjernsynsreporter, Gilbert Harding i den landsdækkende avis Politiken. Formandne for meningshedsrådet, stiftsprovst Grønbæk svarer, at domkirken ikke kan klare sig uden denne indtægt, men at man kunne ændre det således, at det kun var adgang til borgertårnet, der kostede

1960: Katrine Poulsen, Hundegade, 80 år. Gift med forhenværnede gårdejer Peter Poulsen

1972: Prins Henrik gæster Ribe. Regentpar havde planlagt besøg i forbindelse med et sommertogt med Dannebrog. Alle sejl var sat til, men umiddelbart før det hele skulle starte meddelte stiftamtmand Edelberg over højtaleren at dronningen var upasselig og måtte holde sengen ombord på Dannebrog der lå i Esbjerg.

2000: Jens Verner Hansen, 60 år Jens Verner Hansen har været ansat som organist i Sct. Catharinæ Kirke siden 1968

2000: Nyt overdækket cykelskur ved banegården DSB opfører et nyt cykelskur ved banegården

2010: Ophørsudsalg, Lampeland, Nederdammen 38. Indehaver siden juni 2009, Inge Mørch Jensen

2010: Johanne Dan tilbage efter renovering på Aarusund Bådebyggeri og Bedding Johanne Dan tilbage efter renovering på Aarusund Bådebyggeri og Bedding

2013: Gitte Viola Hansen, Valdemar Sejrs Alle16, 50 år

Prins Henrik i Ribe, 11. juli 1972. Foto: Henning Pedersen

Post navigation